Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα που ζουν κατά ομάδες, σε μικρές ή μεγάλες αποικίες.

Οι μεγάλες αποικίες αποτελούνται κυρίως από στείρα άπτερα θηλυκά (εργάτριες), κάποια γόνιμα αρσενικά (κηφήνες) και ένα ή περισσότερα γόνιμα θηλυκά (βασίλισσες). Οι αποικίες περιγράφονται κάποιες φορές ως πολυοργανισμοί επειδή τα μυρμήγκια μοιάζουν να συμπεριφέρονται σαν μια ενιαία ύπαρξη.

Τα μυρμήγκια έχουν αποικήσει σχεδόν κάθε ηπειρωτική περιοχή της Γης και, αν και ζουν κυρίως στο έδαφος, αποτελούν συχνό πρόβλημα σε οικιακούς χώρους, επιχειρίσεις τροφίμων, αποθήκες, κλπ.

Τα μυρμήγκια δεν είναι φορείς σοβαρών ασθενειών για τον άνθρωπο, ωστόσο μπορεί να μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς, καθώς τρέφονται συχνά σε περιοχές με μεγάλο μικροβιακό φορτίο (αποχετεύσεις, κάδοι απορριμμάτων, κλπ).
 

Στην καταπολέμηση των μυρμηγκιών σημαντικός είναι ο εντοπισμός της φωλιάς, κάτι στο οποίο η εταιρεία μας ειδικεύεται. Επιπλέον, εντός και εκτός των κατοικιών και λοιπών κτιρίων γίνεται εφαρμογή ειδικού gel, που δρα δια επαφής και μέσω κατάποσης.

Τα μυρμήγκια μεταφέρουν το gel στη φωλιά τους για να ταΐσουν τους απογόνους τους, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν όλα μέσα στη φωλιά τους.