Ποντίκια

Είδη:

Α) Mus Musculus (οικιακό ποντίκι) B) Rattus Norvuedius (αρουραίος) Γ) Rattus – Rattus (αρουραίος)

Τα τρωκτικά είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την δημόσια υγεία.

Ο κοριός (cimex lectularius) είναι καφέ, μικρός κι επίπεδος. Έχει ανεπτυγμένα πόδια και μπορεί να μετακινηθεί εύκολα σχεδόν παντού. Τα είδη κοριού που γνωρίζουμε είναι περίπου 90 κι ίσως περισσότερα.

Τι είναι ο υποκαπνισμός (fumigation): η εφαρμογή για την καταπολέμηση κι έλεγχο των εντόμων μέσα σε κλειστό χώρο, κάνοντας χρήσης εντομοκτόνου σκευάσματος (καπνογόνου) με χημική ουσία που στις κατάλληλες συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία, πίεση) παράγει τοξικό αέριο σε συγκέντρωση, θανατηφόρο στα διάφορα είδη παράσιτων.

Έντομα αποθηκών είναι τα έντομα τα οποία προσβάλουν κυρίως αποθήκες γιατί υπάρχουν τρόφιμα όπως αλεύρια, δημητριακά, ξηροί καρποί.

Το HACCP  σημαίνει Ανάλυση Κινδύνου Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου είναι ένα πρότυπο το όποιο μας βοηθά να κάνουμε ανάλυση των κρίσιμων σημείων κίνδυνου στα τρόφιμα.

Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση φορέων

Στις περιοχές που εφαρμόζονται μέτρα αντιμετώπισης εναντίων των κουνουπιών, η καταπολέμησή τους επιτυγχάνεται κυρίως με χημικά εντομοκτόνα. Ο έλεγχος των φορέων της ελονοσίας επιτυγχάνεται στο στάδιο του τέλειου εντόμου μέσω της εφαρμογής υπολειμματικών εντομοκτόνων στο εσωτερικό κατοικιών όπου τα κουνούπια αναπαύονται.

Με τον όρο απολύμανση εννοούμε την εξάρθρωση των μικροβίων, βακτηρίων, ιών και γενικά παθογόνων μικροοργανισμών με χημικά και φυσικά μέσα. Ο κύριος λόγος για μικροβιοκτονία είναι η αντιμετώπιση και πρόληψη μολύνσεων.

Please publish modules in offcanvas position.