termites

Οι τερμίτες είναι μικρόσωμα πτερυγωτά έντομα που συχνά μπερδεύονται με τα μυρμήγκια. Τρέφονται κυρίως με κυτταρίνη, με αποτέλεσμα να προκαλούν μεγάλες ζημιές σε ξύλινα πατώματα, κουφώματα, ξύλινα έπιπλα, βιβλία, υφάσματα φυτικής προέλευσης, κλπ.

sfikes

Οι σφήκες είναι ιπτάμενα έντομα που ζουν σε αποικίες (σφηκοφωλιές), συνήθως σε χαραμάδες τοίχων, στέγες, αποθήκες, σοφίτες, μέσα σε σωλήνες, κ.α.

myges

Οι μύγες είναι δίπτερα έντομα που, μαζί με τα κουνούπια, αποτελούν τα πλέον ενοχλητικά έντομα για τον άνθρωπο.

katsarides

Οι κατσαρίδες αποτελούν ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι σε σπίτια, καταστήματα, χώρους εστίασης, αποθήκες, κλπ.

kounoupia

Το κουνούπι είναι δίπτερο έντομο με 3500 περίπου είδη ανά τον κόσμο. Τα κουνούπια τρέφονται με νέκταρ ή γύρη, όμως τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα για να τεκνοποιήσουν.

myoktonies-pontikia

Η μυοκτονία αφορά σε οικόσιτα τρωκτικά. Με τον όρο οικόσιτα τρωκτικά αναφερόμαστε σε ποντίκια και αρουραίους που εισβάλλουν σε κατοικημένες περιοχές, μολύνουν με τα περιττώματα, τα ούρα και τις τρίχες τους τους χώρους και την τροφή του ανθρώπου και αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

psilloi

Οι ψύλλοι είναι άπτερα έντομα που τρέφονται με αίμα θηλαστικών και πτηνών. Αν και δεν έχουν φτερά, έχουν την ικανότητα να πραγματοποιούν άλματα σε μεγάλες αποστάσεις.

korioi

Οι κοριοί είναι μικρά παρασιτικά έντομα που τρέφονται με αίμα. Είναι πολύ ανθεκτικοί στις περιβαλλοντικές συνθήκες και η διάρκεια ζωής τους μπορεί να ξεπεράσει τα δύο χρόνια, ενώ μπορούν να αντέξουν χωρίς τροφή έως και έναν χρόνο.

myrmigkia

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα που ζουν κατά ομάδες, σε μικρές ή μεγάλες αποικίες. Οι μεγάλες αποικίες αποτελούνται κυρίως από στείρα άπτερα θηλυκά (εργάτριες), κάποια γόνιμα αρσενικά (κηφήνες) και ένα ή περισσότερα γόνιμα θηλυκά (βασίλισσες). Οι αποικίες περιγράφονται κάποιες φορές ως πολυοργανισμοί επειδή τα μυρμήγκια μοιάζουν να συμπεριφέρονται σαν μια ενιαία ύπαρξη.

ypokapnismoi

Τι είναι ο υποκαπνισμός (fumigation): η εφαρμογή για την καταπολέμηση κι έλεγχο των εντόμων μέσα σε κλειστό χώρο, κάνοντας χρήσης εντομοκτόνου σκευάσματος (καπνογόνου) με χημική ουσία που στις κατάλληλες συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία, πίεση) παράγει τοξικό αέριο σε συγκέντρωση, θανατηφόρο στα διάφορα είδη παράσιτων.

entoma-apothikon

Έντομα αποθηκών είναι τα έντομα τα οποία προσβάλουν κυρίως αποθήκες γιατί υπάρχουν τρόφιμα όπως αλεύρια, δημητριακά, ξηροί καρποί.

xoroi-mazikis-estiasis

Οι χώροι μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, καφέ-μπαρμ κλπ) αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία, όπου οι συνθήκες υγιεινής είναι μέγιστης σημασίας. Σε αυτούς τους χώρους εφαρμόζεται ένα πακέτο εργασιών το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

fakeloi-haccp

Το HACCP  σημαίνει Ανάλυση Κινδύνου Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου είναι ένα πρότυπο το όποιο μας βοηθά να κάνουμε ανάλυση των κρίσιμων σημείων κίνδυνου στα τρόφιμα.

apolymanseis

Με τον όρο απολύμανση ή μικροβιοκτονία αναφερόμαστε στην εφαρμογή κατάλληλων μεθόδων για την αντιμετώπιση μικροβίων, ιών και γενικά παθογόνων μικροοργανισμών με χημικά (π.χ. αλκοόλη) και φυσικά μέσα (π.χ. υψηλές θερμοκρασίες).

katapolemisi-pitiokampis

Η κάμπια των πεύκων ή πιτυοκάμπη (Thaumetopoea pityocampa) είναι ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς όλων των πεύκων. Οι προνύμφες του εντόμου καταναλώνουν μεγάλο μέρος της φυλλικής επιφάνειας των πεύκων με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η ανάπτυξη των νεαρών δένδρων, ενώ μεγάλες προσβολές για συνεχόμενα έτη μπορεί να οδηγήσουν και στην ξήρανση νεαρών αλλά και μεγάλων σε ηλικία πεύκων.

apofrakseis-freatia

Από τα σημαντικότερα επιτεύματα του πολιτισμού μας είναι το αποχετευτικό σύστημα. Όταν αυτό δυσλειτουργεί από φραγμένες σωληνώσεις φέρνουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και τα υπάρχωντα μας από τα ακάθαρτα ύδατα που εισβάλουν στον χώρο μας και είναι αναγκαία η απόφραξη των σωληνώσεων.

Please publish modules in offcanvas position.